RO | HU | EN
Despre noi
Servicii
Referinte
Noutati
Contact
Implantologie, Chirurgie, Parodontologie
Un implant dentar are aceeasi functie ca radacina unui dinte natural, oferind sprijin solid pentru un nou dinte. Primul pas in implantologie este inserarea implantului. Implanturile dentare sunt concepute pentru a mima structura radacinii dintilor naturali. Acestea sunt in asa fel asezate, direct in maxilarul pacientului, incat sa ofere un suport stabil si sigur pentru dintii inlocuitori.
Chirurgia orala constituie ramura medicinii care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul patologiei tesuturilor dure si moi ale cavitatii orale (gurii).
Chirurgia dentoalveolara utilizeaza o serie de procedee care implica modificarea dentitiei si a structurilor osoase adiacente. Include extractiile dentare dificile, indepartarea dintilor inclusi, grefarea osoasa, chirurgia preprotetica cu scopul optimizarii anatomiei in vederea plasarii implantelor dentare, puntilor sau protezelor dentare, rezectia apicala.
Chirurgia bolii parodontale este indicata in cazul in care tesuturile parodontale infectate nu pot fi accesibile si indepartate prin mijloace conservatoare si are drept scop eliminarea depunerilor subgingivale de tartru si a tesutului moale alterat.

Parodontologia este partea medicinei dentare (stomatologiei) care raspunde de profilaxia, diagnosticarea si tratamentul bolilor care afecteaza parodontiu, adica tesuturile care mentin dintele pe arcada si anume gingia, osul, ligamentul dento-alveolar, cement si dintele in sine. Bolile parodontale sunt afectiuni ale parodontiului. Agentii microbieni proveniti din placa dentara, imbolnavesc gingia si osul, provocand in final pierderea dintelui afectat. Cauza principala a bolilor parodontale (parodontoza) o constituie igiena defectuoasa.

Pe parcursul vietii, cei mai multi oameni se vor gasi in situatia in care, din multiple cauze, vor pierde unul sau mai multi dinti. Ca urmare, vor aparea modificari ale masticatiei, fonatiei, esteticii etc. In restaurarea edentatiilor, stomatologia moderna vine cu tehnici avansate chirurgicale si protetice. Acestea au ca scop atat inlocuirea dintilor absenti, cat si creearea unui suport osos functional in cazul in care acesta a fost afectat. De asemenea, chirurgia oro-dentara poate reabilita si alte probleme ale aparatului dento-maxilar, printre care retractii gingivale avansate sau margine gingivala inestetica, asimetrica.

In cazul in care se stabileste ca un dinte nu mai poate fi tratat prin nicio metoda conservatoare disponibila, acesta va primi indicatia de extractie. Astazi, acest procedeu nu mai este unul traumatizant, intrucat mijloacele de anestezie si instrumentele moderne vin in ajutorul medicului. De asemenea, extractiile sunt in general efectuate de catre un medic specialist chirurg oro-maxilo-facial, cu experienta vasta in domeniu.

Astfel, ne putem asigura pacientii ca procedura chirurgicala va fi una cat se poate de atraumatizanta, disconfortul creat fiind minim.
Cabinet Stomatologic Dr. Vajda Orsolya - Toate drepturile rezervate
WebDesign by